top of page

Solcellespesialisten er Norges ledende aktør innenfor solceller og vi tilstreber alltid å levere kvalitet i alle ledd. Sammen med noen

av landets største kraft- og energileverandører leverer vi bransjens beste løsninger uansett om du ønsker åtte paneler på hytta

eller en skreddersydd løsning til boligen din. Om du bestiller et anlegg gjennom oss eller en av våre partnere så vil du få et 

solcelleanlegg av ypperste kvalitet som er optimalisert for norske forhold. 

Du får et nøkkelferdig anlegg som er klart for produksjon fra første dag etter montasje noe som er godt for både miljøet og

lommeboka. Ønsker du et uforpliktende tilbud på din bolig kan du gå inn på solkart.no eller trykke på knappen under.

Da kan du se nærmere på mulighetene for solceller på akkurat ditt tak. En av våre dyktige rådgivere vil da sende deg et tilbud innen kort tid. Lurer du på noe som du ikke får svar på her? Se ofte stilte spørsmål.

Bilde av solcelleanlegg_ Smart Energi, Likollveien 16B, 1781 Halden,  48x365Wp , Growatt M

Miljøvennlig og Økonomisk Gunstig

Det er flere grunner til at det lønner seg å installere solcelleanlegg på taket. Det er både bra for miljøet og økonomisk gunstig for deg som privatperson. Solenergi er en fornybar energikilde som bidrar til å redusere den globale oppvarmingen. Mange ønsker å bidra i kampen mot klimaendringer og solenergi er derfor en egnet investering for deg som ønsker å redusere ditt klimafotavtrykk.  

Energien solcelleanlegget produserer vil bidra til å redusere strømregningen. Enkelte strømselskaper tilbyr salg av solenergi til spotpris. Dette betyr at du kan få en inntekt av solcellepanelene på taket, i tillegg til at strømregningen reduseres.

 

Noen strømselskaper har også solkonto som gjør at du kan lagre overskuddsproduksjon fra sommeren og bruke “lagret” energi på vinteren. Nedbetalingstiden på solcelleanlegget er avhengig av mange variabler som er vanskelig å forutse, men man trenger ikke nødvendigvis å ha et langt perspektiv på boligen for å investere i et solcelleanlegg. Solcellepanelene på taket vil øke boligens verdi, som vil si at det er gunstig både for deg og neste eier. 

SkråtakBolig

Skråtak

Bilde av solcelleanlegg_ Fjordkraft, Fagervollen 26, 5956 Hundvin, 18x400Wp , BG8KTR(INVT

Montasjesystem

Det tilbys løsninger for de aller fleste taktyper. Festesystemene som brukes innebærer en krokanordning som skrues fast i lektene og

videre ned i takstolen under taket. I disse krokene monteres et skinnesystem som solcellepanelene blir festet i med klemmer. Taket skal alltid være tett etter solcellemontasje.

FlateTakBolig

Flate tak

Bilde av solcelleanlegg_ Dalstrevegen 108, Torvastad, 68 x 380Wp, Growatt 20KTL3-XL-NO, Fo

Montasjesystem

Montasjesystemet plasseres løst på taket og for å holde systemet nede ved kraftig vind blir det lagt på ballaststein under solcellepanelene. Mengden stein vil variere stort basert på geografisk plassering, hvor nærme kanten solcellepanelene blir plassert og høyde på parapet. Det er viktig at du sjekker hva taket ditt er dimensjonert for, da det kan bli mye vekt på taket. 

Bilde av solcelleanlegg_ Fjordkraft, Oslovegen 905, 2100 Skarnes, 31 x 365Wp, BG12KTR-US,

Gunstige Takflater

Generelt vil brattere vinkel på solcellepanelene gi bedre strømproduksjon når solen står lavt på himmelen - altså ved vinterhalvåret. Mindre vinkel gir bedre strømproduksjon på sommerhalvåret. Et vanlig boligtak har ofte en takvinkel som tilrettelegger for god årlig strømproduksjon.

Takflater mot sør vil gi mest årlig strømproduksjon med daglige topper mot midten av dagen. Flater mot øst og vest vil gi høyere produksjon tidligere og senere på dagen, respektivt, og ha litt lavere årlig strømproduksjon. Det kan være lurt å vurdere hvor solen står på himmelen når du har størst strømforbruk, dersom du ønsker å benytte mest av strømmen selv.

Bygningsintegrert

BygningsintegrertBolig
Fiskerveien 32 (1).JPG

Bygningsintegrert Solcelleanlegg

Det tilbys også bygningsintegrerte solcellepaneler på skråtak. Dette gjør at panelene ofte ligger i flukt med omkringliggende takstein. Dette kan ha estetisk verdi, i tillegg til at man sparer kostnad for takstein i det aktuelle området. Dersom du uansett rehabiliterer taket er bygningsintegrerte solceller et godt alternativ. 

Solcellespesialisten koordinerer med eventuelle byggefirma som jobber på ditt tak i perioden for å sikre at løsninger blir så gode som mulig.

Vi monterer for

Solkart

Solkart

På Solkart.no så får du se hvilket av dine takflater som egner seg best til solceller. Ved å klikke på taket du ønsker å installere solceller på, får du opp alt du trenger å vite om din muligheter. Du får se hvor stort anlegg det er plass til, hvor mye du kan forvente å få produsert pr år, pris på anlegget i deler eller ferdig montert. Merk at Solkartet kun gjelder bolig.

Hovedkontor
Dikeveien 52
1661 Fredrikstad
Tlf: 69 10 90 65

 

Lager Fredrikstad
Kampenveien 1
1618 Fredrikstad
Tlf: 91 90 43 46

 

Bergen
Jonstadveien 6
5146 Fyllingsdalen
Tlf: 47 46 08 58

 

Oslo
Storgata 7
0155 Oslo
Tlf: 69 10 90 65

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page