top of page

Solcelleanlegg for enebolig

2018-09-12_13_32_42-PowerPoint-lysbildefremvisning_-_Solcellespesialisten_N_ringsforeninge

Et solcelleanlegg fra Solcellespesialisten gir deg høy kvalitet og optimal effekt fra første dag.

Våre solcelleanlegg for enebolig leveres nøkkelferdige til deg som boligeier. Vårt forarbeid i prosjekteringsfasen sikrer deg et dritftssikkert og trygt solcelleanlegg.

 

Våre prosjektører har lang erfaring med denne type anlegg og kan hjelpe deg vurdere hvilket solcelleanlegg som passer best til akkurat ditt tak.

 

 

 

Økonomi

Hvilket solcelleanlegg som egner seg best for din bolig avhenger av formålet ditt med å installere et solcelleanlegg. Dersom du tenker ren økonomi og kortest mulig nedbetalingstid bør du velge et anlegg som om sommeren produserer rundt det samme som huset ditt bruker pr time. Normalt bør du da velge et anlegg mellom 2 til 5 kWp. Forkortelsen står for kilowatt peak og er maksimal effekt-topp anlegget produserer under optimale lysforhold.

Plusshus

Ønsker du at solcelleanlegget på årsbasis produserer like mye eller mer energi enn du bruker på året, så bør du velge et anlegg som har en årlig forventet produksjon som er større enn totalforbruket til huset ditt.

Vær oppmerksom på at du vil produsere mye overskuddsstrøm om sommeren som selges til nettselskapet, og vil fortsatt måtte kjøpe strøm om vinteren. Enkelte strømleverandører har riktignok lansert nye smarte pris- og energimodeller som gjør denne løsningen mer og mer aktuell.

Koble seg helt av fast strømnett

Det er i praksis ikke realistisk for en vanlig enebolig å gå helt "offgrid" med strømproduksjon fra solceller alene, da det er for lite sol i Norge. I tillegg vil energiproduksjonen sentrere seg rundt sommerhalvåret. Man kan rent teknisk klare det hvis man har en annen varmekilde enn strøm, samt har en alternativ energikilde om vinteren som produserer og supplerer med nok strøm til ditt energiforbruk.

Et eksempel på dette kan være en installert vindmølle kombinert med et diesel aggregat. Et annet aspekt er at offgrid-anlegg vil ha behov for store batteribanker til energilagring, noe som gjør anlegget ca. 2-4 ganger dyrere. Denne type systemer er derfor mest brukt på hytter uten tilgang til strøm og vi anbefaler per dags dato å beholde din faste strømlinje grunnet stabilitet og økonomi.

Solkart.no

Tjenesten Solkart.no viser deg raskt og enkelt detaljer om hvilket solcelleanlegg som passer best til akkurat ditt tak.

bottom of page